Chefs Table

Ett av mina tydliga karaktärsdrag som jag mer och mer värnar och när är att jag är väldigt specialistinriktad. Tidigare har jag nog vetat det innerst inne, men min karriär och studier har hela tiden tvingat fram en mångfasetterad och mer generell sida av mig själv.

Nu har jag chansen att göra det jag gör bäst: nörda ner mig totalt i saker. Jag jobbar ju inte ännu, så mycket av min tid på dagarna går åt till att förkovra mig i ämnen jag för tillfället fastat för (när jag inte sover, vilar eller ligger och stirrar i taket dvs…). För att det ger mig energi. Ofta går det i perioder och kanske några månader i stöten så lär jag mig allt om ett specifikt ämne för att sedan vandra vidare. Ofta kommer jag tillbaka till ämnet när något nytt triggar mitt intresse. Och sådär håller jag på. Ett antal olika ämnen kretsar det kring oftast: mat, yoga, ayurveda, kristaller, inredning och hudvård. Högt och lågt alltså. 
Just för tillfället är det mycket mat i mitt huvud. Jag bränner av dokumentär efter dokumentär och lär mig allt om näring, sammansättningar, restauranger, kockar, världens bästa restauranger, kreativitet mm 
Dokumentärserien Chefs Table på Netflix är magisk. Så fin produktion. Jag kollade första säsongen förra året och nu har de alltså släppt säsong två. Där får man följa några av världens bästa kockar, ett avsnitt per kock, och höra historien bakom deras karriärer, kreativiteten och kärleken till mat. 
Det är fascinerande och helt otroligt inspirerande att se dem skapa och höra hur de tänker kring arbetsbelastning och hur de anstränger sig varje dag för att nära sin kreativitet. De kan inte jobba ihjäl sig. Då dör deras skapande. De åker runt för att hitta nya saker att testa, människor att lära känna, platser att se… Allt för att hålla igång skapandet. 

Så: tips! Kolla in serien. Om ni gillar mat och skapande i alla fall. 

Är också sugen på nya säsongen av Orange Is The New Black… Men Stoffe skulle nog bli pissed om jag kollade på den ensam. Så jag får vänta in honom. Han går på semester idag och sen har vi en hel månad på oss att se säsong tre! 
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s