Bokmal

Gillar ni att läsa? Jag älskar att läsa! Periodvis går det förstås rätt illa med läsandet eftersom min hjärna är hjärntrött, men jag tar igen det i bättre perioder. Hemma hos oss svämmar hyllorna över av böcker och jag har så svårt att göra mig av med en enda. Alla betyder något på sitt sätt. Jag är inte direkt en boksnobb som måste ha bundna varianter och hela den biten, nej jag köper massor av pocket mest för att jag slukar så många böcker i månaden. Annars hade jag behövt löneförhandla med Försäkringskassan *OBS skämt* *Eller?* *Överväger detta som ett alternativ*

Men hursomhelst. På mitt nattduksbord ligger det alltså travar med påbörjade böcker. För jag har ju svårt att fatta beslut och det där med att fullfölja saker, det är det sisådär med nuförtiden. Så jag läser lite här och där. De två nedersta bilderna är alltså mina travar bredvid sängen *lägger in ansökan om rehab pga missbrukstendenser* Älskar att blanda skönlitterärt med saker jag kan lära mig. Oftast då om yoga, meditation, ayurveda, psykologi eller liknande. Just nu läser jag Yoga är min terapi, Ayurveda för ditt sinne, Hjärntrötthet, En yogis självbiografi och Arvet efter dig – samtidigt. 
Om ni är sugna på boktips kan jag tipsa om Cecilia Samartins böcker. De är så bra. Så bra. Älskar dem. Varenda en. Vackert språk, fina berättelser, viktiga och helt underbart fängslande. Tips inför lata dagar på stranden! 

Annons

4 reaktioner på ”Bokmal

 1. Håller med! ÄÄÄÄÄÄÄäääälskar att läsa! Jag blir stressad av tanken på alla böcker jag inte kommer hinna läsa innan jag dör! Galet, men sant. Min önskelista är lång, så lång… men det är ju som du skriver, lite si och så med läsandet när hjärnan är trött. Det har börjat gå bättre för min del, men jag håller mig mycket till ljudböcker ändå just nu. För att inte utmana ödet. När det gäller olästa böcker har jag dels lagt in ljudböcker på kö i appen, jag har e-böcker på mobilen som jag köpte förra sommaren men inte läst än…typ 6 stycken?? Och så har jag då fysiska böcker. Jag och en kollega lånar varandra böcker hela tiden så jag har väl kanske 5 som är hennes just nu, samt ööööh, ett antal som jag köpt men inte läst…än. Mestadels pocket. Jag är sån som gillar när det syns att en bok blivit läst, och älskad. Så om ryggen är rynkig pga intensivt läsande, och kanske omläsande, gör det mig ingenting. Min kompis är tvärtom så det måste jag påminna mig själv om när jag läser hennes böcker 😉

  Det är nog bra att ha mycket fint att se fram emot antar jag 🙂 Yaaaay books!

  Gilla

 2. Åh, jag blir helt vemodig nu. Jag älskar att läsa, har läst i hela mitt liv, allt som jag kommit över. Och så blev det en sån kris för mig när jag blev utmattad och inte klarade av att läsa ens ett sms utan att bli yr i huvudet. Så vad gjorde jag då? Jag fick ett ryck och så gav jag bort nästan alla mina böcker. Och det var många böcker… Var superdeprimerad och fick för mig att jag aldrig mer skulle kunna läsa, så det var ingen idé att behålla några böcker tänkte jag. Och som jag ångrar det nu…

  Men vad härligt att ha vänner i world wide web som gillar precis exakt samma saker som jag, växter, yoga, böcker, sova! 😉 Den tacksamheten!! Kram!

  Gilla

 3. Förlåt om jag skrattar lite 😂😂 Men du är så rolig! Kan riktigt se dig ta alla böcker och slänga ner som i en säck och skänka bort dom… Vem har inte gjort något sånt? Dumt menar jag, i panik över att utmattningen tagit över? Jag har gjort så mycket dumma saker.. Ohoj. Så det är lugnt. Du får köpa lite nya böcker när du orkar läsa och se det som en nystart. Du gjorde det som kändes rätt då… Och är men deprimerad så finns lixom inte ”det kommer nog kännas annorlunda sen” på kartan. DET vet vi ju 🙂

  Fina du. Ångra inte det! Vi gör vårt bästa. Ibland blir det helt galet och så urbota fel. Men vad fasen gör det?!

  Jag är så glad att jag har er fina härute som älskar samma saker som jag gör. Oj det betyder mycket. Så mycket. Nu är jag inte längre ensam i den här skiten ❤️ KRAM

  Gilla

 4. Haha peppen i den här kommentaren! Kände energin ända hit lixom 🙂 Jag älskar också när böcker ser lästa ut. Det får gärna vara markeringar, vattneflöcksde sidor, kaffe.. Bäst är ju böcker som legat i strandvädkan och blir helt bubbliga av fukt. Så fint.

  Åh ljudböcker. Har testat. Men störde mig på rösten som berättade så jag kinde inte lyssna klart. Så dumt. älskar poddar så kanske ska jag testa igen då. För som du säger är ljud mycket bättre för huvudet, alltså sköna lugna röster i örat då. Inte höga ljud! Ska nog testa igen… 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s