Odla egen avokado

Min avokado växer. Är så stolt! Det enda jag gjorde var att ta en avocadokärna, skar ett hack i varje ände på avocadon typ 0,5 cm djupt och satte den till 2/3 ner i jorden med den lilla ”pluppen” nedåt. Sen bara hålla jorden fuktig med regelbunden vattning. Den dröjde det några veckor så lixom öppnade den sig och den där fina växten kom upp. Jag satte tre avocadokärnor samtidigt och alla tog sig. Man måste ha minst två om de ska kunna befrukta varandra och generera frukt. 
Stoffe satt en dag och stirrade på kärnan och sen efter flera minuter sa han:
– Vad är det där vita, är det kött? 
– Kött??! Vilket menar du?
– Det där! (Pekar på själva kärnan)
– Det är avokadokärnan älskling. 
– Jaha jag trodde det var kött.
– … ?! Jag är ju vegetarian…. Tror du att jag skulle ODLA kött då? 
Annons

2 reaktioner på ”Odla egen avokado

  1. Så fin!! Bra jobbat 🙂 Jag provade med en kärna för ett par månader sedan, men det blev inget med den så jag gav upp. Har just köpt ett nytt nät med avocado (bästa som finns att alltid ha avocado hemma) så kanske skulle jag ge det en ny chans 🙂 Vill verkligen få det att funka.

    Min man tycker visserligen att vi har nog med alla mina passionsplantor hemma ;D haha Dessutom hittade jag en bananplanta billigt på Lidl häromdagen… En kan tro att jag bygger en djungel här hemma!

    Gilla

  2. Åh hade jag kunnat skicka en till dig så hade jag gjort det!! Så hade du haft en färdig till din djungel! Blev så inspirerad av din passionsfrukt som jag hörde om då jag testade med physalis, den håller på att ta sig faktiskt 🙂 bananplanta måste jag kolla in! Låter exotiskt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s