Raw chokladbollar

Innan jag orkar berätta om allt det där tråkiga, det som just nu pågår i livet när sjukdomen tagit ett krafttag om min kropp, så tänkte jag bjuda på mitt favoritrecept på rawbollar. Eller raw chokladbollar snarare; de smakar så gudomligt gott att du inte har en aning om vad som kommer slå dig när du tar din första tugga. Godare än chokladbollar. Dina barn kommer äääälska dessa! 

Du behöver: 
12 st färska dadlar
2 dl naturella cashewnötter
2 msk kokosolja
2 msk raw kakao
2 msk stark espresso
En nypa flingsalt
kokosflingor

Tips: 
Det går att byta ut cashewnötter mot andra typer av nötter eller frön. Jag brukar ta det jag har hemma såsom solroskärnor, hasselnötter, mandlar. Det viktiga är att det är osaltade, naturella nötter. 

Självklart är inte kaffe raw, så är du extremist-raw så gör utan kaffe. Tänk också på att om kaffet är varmt så smälter kokosoljan och det blir lite mer kladdigt, men det fungerar absolut. Jag brukar ta en skvätt av kaffet som är kvar från frukosten i kannan. 

Det går egentligen att rulla dem i vadsomhelst man gillar. Som bilden visar så rullade jag just dessa i solroskärnor, chiafrön och kokosflingor. Vi hade helt enkelt för lite kokos hemma och man gör ju av det man har! 

Gör såhär:
Mixa nötterna till ett fint mjöl (i en stavmixer eller i en vanlig mixer). Kärna ur och lägg i dadlarna, kokosoljan, kakaon och kaffet. Ta pyttelite flingsalt och ha i. Mixa tills att har gått ihop. Ta upp och forma bollarna och rulla i kokos. Kyl bollarna minst 1 timme i kylen. Enjoy! 

Bollarna håller upp till 1 vecka i kylen, men jag kan nog lova att de är slut långt innan dess… 

Annons

6 reaktioner på ”Raw chokladbollar

  1. Det är så gott! Jag som är allergisk mot nötter tar solrosfrön. Brukar platta ut smeten på ett glapac och sedan smälta kokosolja med kakao och hälla över, låta stelna och skära bitar till kaffet. Ibland något större bit och servera med lätt vispad grädde och björnbär…. Så får det bli imorgon. Kram

    Gilla

  2. Äh vad gott med gräsen, måste testa! Och det måste bli som en typ av frostig ovanpå, eller hur? Ser framför mig kärleksmums med extra kladdig botten, yummie. Ska verkligen prova, tack! Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s