Yoga with Adriene

En sak som jag haft hjälp av genom hela min sjukdomstid har varit yoga (no shit!). Skulle kunna prata i evigheter om hur det har hjälpt mig. Alltså inte hjälpt mig att bli frisk, det tar ju den tid det tar, men mer hjälpt mig att ha något att hålla fast i när allt blåser runtomkring. Det har stärkt mitt sinne till tusen och min kropp blir starkare och starkare för varje dag med yogan. 

Det första året i min utmattningsdepression fanns det inte på kartan att jag skulle orka gå till en yogastudio. Helt uteslutet. Så istället fick jag yoga hemma, och för att hålla inspirationen igång sökte jag efter sätt att få till yogan på… Och fann (husguden!) Yoga with Adriene. Adriene är en tjej från Texas som driver en youtube-kanal som heter Yoga with Adriene. Hon är helt fantastisk! Hade hon haft klasser på en studio i Stockholm hade jag varit där varje dag kan jag säga; för hon är så himla härlig. 
Det första jag gjorde var att hitta några videos som passade min kropp där och då. Yoga for Headaches och Yoga When you are Sick var mina favoriter. Och dag 8 i Yoga Challenge. Alla dessa är lugna och lagom långa (ca 20 minuter) och har hjälpt mig så mycket att jag inte ens kan beskriva… 
In och sök på YouTube efter Yoga with Adriene om du också vill testa yoga i lugn och ro hemma. Leta upp pass som passar din form beroende på var du befinner dig eller annars starta med hennes 30 Days of Yoga; då kör man yoga 30 dagar i rad (såklart orkar man inte varje dag om man är utbränd, men man kör dem i den takt man orkar – okej? Inga prestationer här!) och passen är mellan 12-30 minuter långa. Dessutom är detta en perfekt väg in i yogan för hon går igenom rätt bra med grunder i början (annars testa Yoga for Beginners innan du startar). 
För er som oroar er för att hon pratar engelska kan jag lova att hon har en väldigt enkel engelska. Det är enkelt att förstå och snabbt lär man sig hennes ord för positionerna så då behöver man inte ens lyssna så noga för man vet direkt vad som kommer näst. 
Så, Adriene är rolig, galen, spontan, lugn, öppen… Allt som man behöver när man yogar. Bort med allvarliga miner och skratta åt knäppa positioner och allt som kan bli galet. Kan inte nog lovorda denna donna alltså. Bör upplevas! 

Annons

6 reaktioner på ”Yoga with Adriene

 1. Åh! Tack så himla mycket för tipset 🙂 Jag har spanat lite efter någon bra yoga-kanal på Youtube eftersom det lättaste att få in i mitt vardagsschema är hemmayoga 🙂
  /Linnea i Bayern

  Gilla

 2. Åh vad roligt att du gillar det 🙂 Hemmayoga är helt perfekt för man kan ju lixom skjuta in det i schemat när det passar och hur lång tid man själv tycker. Ibland är det 5 minuter, 10 minuter och ibland 45 minuter. Adriene är så otroligt skön och rolig och man hittar alla former av oss beroende på om man vill ha avslappning eller mer styrka. Enjoy! KRAM

  Gilla

 3. Jag älskar dina tips Tessan♡ ska bara fixa mig en matta sen är jag igång framför teven.
  Har börjat med benen upp mot väggen så länge… nån stund då och då!
  Men snart e jag också på G!
  Puss ☆☆

  Gilla

 4. Åh vad roligt finis!! Vad glad jag blir 😘 Benen mot väggen är typ min favvo, så himla avslappnande ju. Ska du köpa matta så akta dig för att lägga typ 400 på en matta från Casall eller annat ej yogainriktat märke – de håller inte kvalitet, lovar! Kolla istället in typ yogagrossisten.se och klicka hem en bra matta för en hundring mer eller så, den håller livet ut. Hitta denna till sig som är bra grepp och lagom pris: http://yogagrossisten.se/yogamatta/yogamatta-eko-lite-180-cm-4-mm-manduka-3208.html Puss på dig sötnos!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s