Träning för ego-balansen

Yoga på studion kan vara riktigt bra träning i att hantera egots ständiga nycker. Igår skulle jag gå på Free Flow Advanced Practise men råkade av okänd anledning hamna på Jivamukti Advanced. Jag brukar träna de avancerade passen och känna att det passar min nivå bra men ni yogis därute vet att Jivamukti är sjukt tufft! Att då hamna i den avancerade gruppen kan jag säga tränade min ego-balans en hel del. 

Alla mina grannar stod upp med ena benet runt nacken (!!) och händerna i prayer och såg sådär oförskämt avslappnade ut. Jag hade fullt sjå med att få ena benet att balansera och andra upp… 
Och i meditationen säger läraren:
”idag tar vi meditationen i huvudstående”
Jag:…. 
Läraren:”för dem det passar såklart” (hon syftar helt klart på mig)
Jag:… (Lite butter men inser att mitt huvud absolut inte klarar att vara upp och ner i fler minuter)
Detta är såklart bara ett par av situationerna igår för de regande tätt under 90 minuter. MEN jag tänkte: perfekt, nu får jag träna här. Det är lätt att låta egot skena och tänka ”åh nej varför kan inte jag” eller ”fan vad jag är dålig” men nej! Det är jag inte. Jag är bra på en miljon olika saker men jag är inte bäst på Jivamukti positioner. Däremot kanske jag är bäst på att känna min kropps begränsningar eller att vara närvarande under passet? Vem vet? 
Man kan inte tävla i yoga och för mig är det ren kärlek i varje pass. Så jag tänker banne mig inte förstöra det genom att börja prestera även i det. 
Annons

7 reaktioner på ”Träning för ego-balansen

 1. What?! Kan du stå upp på ett ben och ha det andra benet runt nacken? All min respekt åt dig, du viga kvinna! Och smart att hoppa över huvudstående-meditationen när du har så ont i huvudet.

  Gilla

 2. Ahhh bra där! Jag kämpar med att ens få tiden att börja, från scratch.
  Alltså helt från scratch.
  Men… alla är vi barn i början!
  Puss ♡

  Gilla

 3. Haha! Ja exakt, det känns rent intuitivt som att det inte är bra mot huvudvärken. Bättre att sitta eller ligga mot en vägg med benen upp på väggen, mindre tryck för huvudet.

  Gilla

 4. Gulle du har ju en liten bebis hemma, klart att tiden är knapp! Börja tre minuter med att lägga dig på golvet med benen upp mot en vägg (rakt upp) och bara andas och känn hur andetaget går ned mot magen. Det är en bra start! Nästa dag kanske 4 minuter och då även en nedåtgående hund fem andetag? Alla är vi barn i början, så sant. Vi gör vårt bästa. Puss ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s