Tisdag i april

Gårdagen började i kaos för grannen ovanför renoverar så när de borrar låter det extremt högt ner i vår lägenhet; som om någon borrade rätt in i mitt huvud. Med hjärntröttheten och huvudvärken kan jag säga att det var hemskt! Efter några minuter (även om jag hade öronproppar) var jag helt genomsvettig av stress över det höga ljudet så jag och Stoffe bestämde oss för att spendera dagen någon annanstans. Höga ljud är värst av allt för mig och hela kroppen spänner sig av stress. Det höll i sig hela dagen tyvärr, även om vi hade mysigt ändå.

Vi hade en heldag på söder jag och min älskling. Eftersom jag var helt förstörd efter morgonen så bestämde Stoffe att jag fick gå in i prick hur många blomsteraffärer jag ville och att jag fick stanna och hälsa på hur många hundar som helst på vägen. Ja men ni förstår ju vilken lycka! Vi stannade så många söta hundar på vägen som vi båda kelade med och pratade med trevliga hundägare. En hund blev jag helt kär i: en mops på Södermannagatan. Den var så kelig och fin och rolig och söt.
Och sen fikade vi, såklart. Vi båda älskar mat och fika. Så lunch blev det på Älskade Traditioner; vego-wraffle med fetaost och hommus. Och småkakor, cappu och paj. Sen såklart valde jag ännu ett fika ställe – ett hippie-boho-vego-plant based-café vid Mariatorget. Yummie. Sköna människor och avslappnat och goda grejer som gör kroppen gott. 
Tyvärr slutade vår mysiga dag ungefär som den började. I kaos. Kroppen gjorde ont av alla dagens äventyr och jag hoppade i säng vid åtta i panik för jag var dödstrött. Men det var värt det ändå. Såna här dagar är bland det bästa jag vet; lata promenader runt i stan och bara ta allt som det kommer. Då får bakslaget komma för då har jag energi och glädje som räcker för att orka ta tag i det. 
Annons

6 reaktioner på ”Tisdag i april

 1. Underbart att ändå få besöka hur många blomsterbutiker du ville 🙂 bra lösning på problemet även om de bra sakerna ibland orsakar bakslag. Hellre det än pga renoveringsbuller antar jag. Ta hand om dig nu!

  Gilla

 2. Åh vilken härlig dag! Älskar traditionerna, bästa fiket ju! Styrkekramar till dig fina Therese, så fin ärlig och rak blogg! Du är fin som DU är ! ❤

  Gilla

 3. Ja, känner igen det där med renoveringen… Grannarna mittemot har rivit ett hus för att bygga nytt på den tomten och grävmaskiner som bullrar och dånar så kristallglasen skallrar i skåpen (om jag nu hade haft några kristallglas vill säga!) men hela huset skakar ju när dom håller på. Bra plan att hänga i olika blomsteraffärer, även om det inte kanske var helt optimalt för dig att ta alla på en dag!!

  Gilla

 4. Haha nej inte alla på en gång. Typiskt mig. Här är min problematik: 100 knyck i allt jag tar mig för… Jobbar på det.

  Det borde vara olagligt att renovera nära en hjärntrött person. Låg idag och mumlade fula ord för jag var så arg…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s