Skala Potamia

Häromdagen gick vi bort till grannbyn, Skala Potamia, för att kika på fiskemännen och deras båtar. Så häftigt att se alla deras redskap och se hur det fungerade förr, innan stora trålar drog upp fisken i våra hav (fy alltså!), innan allt blev supermegaeffektivt och kostnadseffektivt och vinstmaximerat (suck….). De satt där och redde ut sina nät för hand, sorterade verktygen, rensade fisk på en pall, kastade delar av rens till fåglar som såg ut som en blandning av höna-tupp-and-fiskmås och mest av allt så var dom så saktfärdiga. Jag ville lära mig allt om deras takt. Så behaglig. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s