Arbetsträningen

Long time no see känns det som. Jag har inte lika mycket tid och kraft att skriva längre här inne eftersom jag är så noga med att koppla ner hjärnan den tiden jag inte jobbar. Jag tror att ni förstår. 

Men det här med arbetsträning alltså. Vilken grej! Jag kommer säkert både att jinxa och bita mig i svansen när jag säger det här men… jag älskar det! Det känns lite som att få tillbaka en del av mig själv. En del jag inte en hade en aning om att jag saknade. Plötsligt är man en del av något, en grupp, har en uppgift och känner sig lixom lite behövd någonstans. Nåja. Företaget klarar sig såklart utan mig men när jag väl gör mina timmar är det ändå till liiite nytta. Det känns fint. 

Dock är det alldelses för tidigt att säga hur det går med kroppen. Jag har hittills bara jobbat fyra dagar så effekten lär komma om några veckor. Jag fick igår ganska kraftig ångest på kvällen som kan vara ett tecken på att jag inombords är lite stressad, men det beror nog inte bara på jobbet utan på att jag nästa vecka både ska jobba och åka ner till Blekinge för ett stort tredagarsbröllop. Inte för bröllopet i sig, ni som läser vet hur mycket jag längtar (!!), utan enbart för att allt som i dagsläget går utanför mina ramar blir stress. Så är det. Stresskänsligheten är skyhög som läkaren säger. Det är den ibland låååång tid efter en utmattning. Och det beror aldrig på grejen i sig utan på den här jäkla sjukdomen. Det stressar mig enormt att inte kunna styra min kropp. Helt enkelt är jag fortfarande känslig för när saker går utanför ramen och när jag tappar kontrollen över min tid. Det stressar mig. Men jag försöker att åka med i vågorna och hoppas på det bästa. Eller nja. Jag försöker men det går sådär.

Upplägget på arbetsträningen är i alla fall att jag jobbar förmiddagar tre dagar per vecka; måndag, onsdag och fredag. I den mån det går förstås, för annars kan jag kasta om lite dagar som då exempelvis nästa vecka och den därpå när jag är lite specialupplägg på grund av att jag reser bort. Men annars håller jag mig till upplägget. Det fungerar bra tycker jag och jag är väldigt glad att jag valde att köra upplägget med en dags vila emellan varje jobbdag. För mig känns det skönt att veta att om jag blir supertrött kan jag återhämta mig dagen efter. En säkerhetslina helt enkelt för att slippa oroa mig över utebliven återhämtning. 
Och jag är rätt strikt med vad jag gör nu i början av arbetsträningen, alltså utanför jobbet menar jag. Det är mycket, MYCKET ren vila som står på schemat. Typ läsa, sova, kolla någon serie, yoga, meditation. Sådant som fyller på min energi. De dagar jag har jobbat gör jag nästan enbart sådant. Och dessutom kör jag enkelt upplägg på mat och sånt de dagarna. Slippa laga, fixa, plocka. Allt förenklas. Jag läser en bok som heter Tillbaka till jobbet – hållbar återgång efter stressrelaterad ohälsa, och i den beskrivs just hur viktigt det är att planera energiförbrukningen. Att även om jag känner mig pigg vissa dagar så gäller det att hålla sig till planen. Annars kommer bakslaget som en kanonkula efter några dagar. Så detta håller jag hårt på. 

Inte mycket annat att rapportera just nu. En dag i taget. Oroar mig (den där jäkla oron alltså!) över saker, lite för mycket för vad som är rimligt, men i övrigt lugnt. Det är i alla fall SÅ mycket skönare att vara trött efter en dags jobb än efter att ha ilat runt här hemma bland olika sysslor. Det ger mer tillbaka. Kanske får jag äta upp det snart men det är min känsla just nu. Att jobbet skänker mening. Jag visste inte att jag hade saknat det så mycket ❤

Annons

8 reaktioner på ”Arbetsträningen

 1. Åhhh vad härligt. Berätta gärna vad du tyckte om boken? Läs värd, köp värd? Kram du är grym

  Gilla

  1. Ja helt klart läsvärd om man ska börja jobba snart eller arb träna. Annars inte (såklart haha…) Men en bra handbok och lite skönt att gå tillbaka och läsa när man får massa konstiga känslor. Det beskrivs bra i boken. Strukit under massor av grejer i min. Kram och tack fina du ❤️💗❤️💗

   Gilla

 2. Vad glad jag blir för din skull.❤❤❤
  Att du har den där härliga känslan av att tillhöra en gemenskap igen.Att det känns bra att påbörja en återgång till arbete igen.
  Att du är klok och använder dina erfarenheter, lärdomar och kunskaper du har fått av din utmattning och använder din energi på ett klokt sätt.
  Jag hoppas också komma dit så småningom att jag är frisk nog att kunna börja arbetsträna någonstans. I ett meningsfullt sammanhang där jag får känna att jag betyder något . Inte bara för det jag gör.
  All lycka till framöver med din arbetsträning men framför allt livet och allt fantastiskt det kan rymma när vi har energi och får må bra.
  Var rädd om dig.
  ❤❤❤
  Kram från
  Annica

  Gilla

  1. Tack fina du! Klart du kommer. Vägen är olika lång för oss alla, jämför inte med någon annan. Min resa hit var 2,5 år bergochdalbana. Nu lär det bli flera års rehabilitering och karusell fram och tillbaka för att hitta balans med jobbet. Kanske i och ur arb träning. Jag tar inget för givet längre… Vägen är absolut aldrig spikrak. Tack gulliga du. Hoppas du får en bra helg ❤️❤️❤️ Kram!!

   Gilla

 3. Åh så kul att höra, vad glad jag blir! ❤
  Jag har läst ut boken med, gillade den.
  Igår fick jag två bra besked.
  Jag var på studiebesök i en blomsterbutik och ska börja arbetsträna där efter midsommar. Och så hade min kurator pratat in på mitt mobilsvar att jag kommer få min läkares man som ny läkare! ☺☺ Det känns jättebra.
  Kram❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s