Senaste dagarna i händelser 

Så mycket har hänt de senaste dagarna. Vi upplevde fantastiska saker i Amsterdam. Tacksamheten bubblar i mig fortfarande över allt fint Stoffe hade ordnat och tänkt på. Vilken lycka att få dela livet med den killen alltså!

Vi har beställt upp frukost på rummet på vårt hotell. V a r j e dag. För det är så jäklarns mysigt. Ligga där i sängen, nyvakna, när ett bord med allt gott vi skrivit på listan rullar in. Känslan. Semester. Vi har ätit på vår första tvåstjärniga restaurang; Ciel Bleu ⭐️⭐️. Njutit av fjorton rätter som kom inrullandes en efter en, och en av oss kan ha druckit lika många glas vin. Det var inte jag om man säger så. Och det blev lite mosigt där en stund tror jag.

Vi har på samma resturang sett den största samlingen av magiska teer ever. Kyparen kom fram och frågade om vi ville ha kaffe eller te till den sista desserten (ja det var tre desserter…). Te såklart! Ska jag hämta en meny eller vill ni att jag tar med hela min Trolley? Nä, ta du trolleyn sa vi! Vände oss sedan mot varandra: vad är en trolley nu igen? En bricka? En vagn? En låda? Det var den här:

Gapskattet över det alltså. Vi kunde inte sluta skratta. Sjukaste samlingen te / örtgrejer / bollar vi sett. Här behövde man inte oroa sig för en påse Lipton i alla fall!

Vi har promenerat mycket. Långt. Varje dag stod mobilen på runt 1,5 mil när vi kom hem. Skönt och roligt att se så mycket. Uttröttande för kroppen. Men mest bara härligt. Vi har ätit på hål i väggen hak i Amsterdam. Godaste luncherna! Vi har, av en slump, hittat Hotell Andaz som var magiskt! Där tog vi en förmiddagsfika som övergick i lunch som blev kaffe på maten som toppades med eftermiddagsfika. På samma ställe. Rekommenderas varmt!

Vi har passivt fått i oss så galet mycket haschrök. Vissa kvarter låg i en dimma av rök. Sista dagen var jag rädd att knarkhundarna skulle stoppa oss i tullen för att vi säkert luktade så mycket. Yepp. Inte så kul. Är helt emot narkotika så ni vet!! Och vi har sett mååååånga nakna tjejer i fönstrena. Amsterdam är ganska liberalt. Årets underdrift. Överallt är det avklädda tjejer som särar på benen fönstrena. Live. Bäst att kolla ner på sina skor och bara gå.

Vi har varit i en park som heter Keukenhof och sett sju miljoner blommande tulpaner. Sju miljoner! Euforin hos den här tjejen alltså… blev mer hög av doften av alla dessa tulpaner än av all rök i stan. Så vackert! Vi har lärt oss den hårda vägen att i en Coffeeshop i Amsterdam beställer man inte kaffe. Där beställer man lite mer rejäla grejer. Efter det letade vi mer efter cafés om ni förstår.

Vi har ätit på Europas enda Teppinyakirestaurang med en Michelinstjärna; Sazanka ⭐️. Den var så fantastisk! Vi satt runt ett bord med tre andra par och så lagade kocken maten framför våra ögon på ett stort stekbord. Japanskt såklart. Åhhhh vill dit igen! Älskade det stället!

Men mest av allt har vi bara njutit. Känt våren komma och körsbärsträden blomma. Bubblat i poolen och simmat och bastat och sovit och kramats och andats och bara levt. I stunden. För att få uppleva Amsterdam och kärlek och vår kan bara bli en sak: MAGI.

Annons

2 reaktioner på ”Senaste dagarna i händelser 

  1. Underbart att du beskriver Amsterdam precis som jag tycker det är. En helt fantastisk stad och ett fantastiskt land. Men jag har ju bott där också när jag var liten. Ni verkar ha haft det toppen ❤

    Gilla

    1. Ja åh har du bott där? Helt fantastisk stad!! Blev kär. Sa till Stoffe att jag kunde tänka mig att bo där! Alla cyklade överallt och jag kände mig direkt som en i gänget (förutom att jag hade hjälm 😂). Hoppas allt går bra!! KRAM ❤️

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s