Panikångest 

Yepp. Som rubriken skvallrar om. De senaste två veckorna har jag haft ett antal panikångestattacker. WHAT?? Var tusan kom dom ifrån? Jag har inte haft panikångest sedan preciiiiis efter min krasch (och såklart innan i många år) men trodde att jag var av med detta. Men nej. De har alltså kommit tillbaka. Och fasen vad det skrämmer mig!! 

Inte nog med att varje attack är rena helvetet att genomlida så är ju dessutom rädslan för att de ska komma igen nästan exakt lika jobbig eller ännu jobbigare. Jag är konstant spänd för jag är så rädd att detta ska vara något mönster. Så kontraproduktivt alltså så det finns inte. 

Men så är det i alla fall. De senaste veckorna har ju inneburit stora förändringar och påfrestningar för mig så uppenbarligen tar det ut sin rätt. Sen tror jag inte heller att min medicin Voxra riktigt tar emot ångest. Det känns inte så i alla fall. Den hjälper på många sätt men nog inte ångesten. 

Ska försöka vänta ut och se om det ger med sig och även ta ett snack med läkaren om detta. Om det är ett dåligt tecken eller en normal reaktion på den stress jag upplevt senaste månaden. 

Mysigt är i alla fall att vi är hundvakt åt Drivvan, våra kära är såklart på bröllopsresa så vi får mysa med deras hund. Han ger mig lite annat att tänka på vilket är tacksamt. Och så arbetsträningen… är så glad att ha den. En rutin som tvingar ut mig när det stormar i min kropp. Det behövs dessa dagar alltså. En fast punkt att hålla i. 

Peace out. 

Annons

4 reaktioner på ”Panikångest 

 1. Usch vad jobbigt. Kan säkert vara övergående i och med förändringen med arbetsträning och oro inför det samt stressen runt bröllopet. Minskar säkert snart, hoppas det. Men jag har kommenterat tidigare ang voxra som jag har tagit i flera år och läst på en del om och som jag har förstått det hjälper den mkt mindre mot ångest än de flesta antidepp och kan även i sig självt ge ökad ångest, åtminstone första veckorna efter insättning eller höjning. Så skulle det inte bli bättre kan det vara värt att resonera med läkaren om du behöver lägga till nån medicin eller byta. Men hoppas förstår du slipper trixa mer.

  Gilla

  1. Ja jag hoppas såklart på det. Men blir ändå liiiite orolig över så kraftiga reaktioner. Mailade läkaren och vi ska snacka om det nästa vecka så får vi se; antingen står jag ut ett tag och hoppas att det går över eller så lär han lägga till en medicin. Mindes att du skrivit det med ångest, att den inte tar det. Oh det känns verkligen. Men det jag gillar med Voxra (förutom energin såklart som kom tillbaka) är att man KÄNNER saker igen. Jag är mer mig själv lixom. Så som jag var innan med känslor mm. Hoppas du få en fin helg ❤️ KRAM

   Gilla

 2. Usch vad jobbigt! Kör du andningsövningar när attackerna kommer? Jag andas ”i fyrkant” och det brukar gå över på några minuter. Rädslan har därmed minskat väldigt när jag känner att jag kan kontrollera så att de inte blommar ut.

  Svårt det där med medicinerna, men det kan nog vara bra att lägga till en. Jag tar 50 mg Venlafaxin mot ångesten och 20 mg Citalopram mot depressivitet. Fick höja och sänka länge innan jag hittade rätt balans, men nu funkar det.

  Hoppas det blir bättre snart!

  Gilla

  1. Ja jag andas också i fyrkant, tycker också att det hjälper. Måste oftast bara distansera mig lite rent fysiskt och sen andas. Har inte kommit riktigt så långt att jag litar helt på min förmåga att andas bort en attack men hoppas jag också kommer dit så småningom 😏

   Åh intressant kombo med medicinerna. Tack för tips!! KRAM 🌸🌸🌸

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s