Chili con Aubergine

Här händer inte många knop. Febern har gått ner men fortsatt står vila på schemat och halsen är svullen… Men vilan hela dagen igår gjorde susen måste jag ändå säga. Känner mig betydligt piggare och klarare i huvudet idag. 

Just nu lagar vi middag som blir Chili con Aubergine, alltså Chili con Carne men utan carne och med aubergine. Ja ni fattar. Grejen är att riven aubergine är väldigt bra när man är vegetarian för det är som köttfärs och behandlas som köttfärs så det är perfekt att slänga i det mesta där det skulle ha varit… köttfärs. Tänk taco, köttbullar, grytor… ja sånt. Gott är det också! Idag utgick jag från receptet här nedan som jag fotade åt er, tadaaaa! Superenkel och snabb middag ala köttbullar-och-makaroner-snabb. Typ. Råkade dock använda paprikapulvret vi köpte på en marknad i Ungern och *paus för att eldslågor slår ut öronen* hellloooo vad starkt. Deras paprikapulver är som vår Cayennepeppar har vi sedan fått förklarat för oss. Jahapp. Glömde dock det nu. Så det blir en del fraiche på detta för att vi inte ska överhettas totalt. Men kanske bra för min förkylning? Den blir nog vettskrämd och flyr för glatta livet. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s