My Camera

Min nya kärlek införskaffades idag: en Sony a5100 med 16-50 mm objektiv. Har kikat på kamera jättelänge för jag har tidigare tagit alla mina bilder med iPhone6 och även om det är en bra mobilkamera i den så blir bilderna ganska platta och det är nästan omöjligt att fånga rörliga saker i bild. Så nu har jag alltså hittat en helt perfekt kamera som jag kan pyssla med och lära mig mer om foto. Lillasyster kommer över i helgen och ska ge mig en snabbkurs i hur man använder en systemkamera, hon är magiskt duktig på att fota så jag har lite att lära.


En recension lär väl komma när jag har testat den ett tag. Idag har jag i alla fall kunnat knäppa av mina första bilder och de blir sååå fina! Dessutom har jag lärt mig hur man lägger över bilder till mobilen via wi-fi i kameran (inga sladdar behövs, man bara för över) och så har jag kollat in lite inställningar. Nedan är mina allra första bilder med kameran. 

Bilden ovan är helt oredigerad.
Och här är samma bild redigerad i VSCO med filter A4, exponering +1 och vitbalansen justerad med temperatur -1.

Kameran är liten, kompakt och perfekt att ta med; ett av mina krav när jag köpte den. Den har också pekskärm vilket jag redan älskar! Nu ska jag bara lära mig alla funktioner och olika grejer som finns att göra med bilderna. Härligt påskpyssel 🙂
Annons

En reaktion på ”My Camera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s