En njutningens helg

Helgen var ju en alla hjärtans-helg. Det är härligt när det faller sig så att man kan få fira kärlek en hel helg. För mig handlade det om att fira kärleken till Stoffe såklart men också till våra vänner. Vi gjorde inget på tu man hand, jag och Stoffe. Istället var vi på Mancini i lördags kväll med vänner och åt en helt magiskt god italiensk middag. Oj vad jag vill rekommendera den restaurangen om ni är i Stockholm! 

Vi började kvällen med ett glas italienskt mousserande, iskallt, supergott vin. Såklart i deras vinkällare. Där kan man även sitta och äta två stycken, härligt avskilt och en speciell upplevelse. Men vi var ju ett gäng så middagen blev uppe i restaurangen; god buffelmozzarella och tomat, ravioli på karljohansvamp och svart tryffel och såklart en tiramisu. Alltid tiramisu. Det var min mammas favorit och finns det på menyn då tar jag alltid en sån för henne. Det blir några stycken per år… 

Söndagen fortsatte i goda vänner-anda på Sturebadet. Vi åt en brunch som hade så otroligt goda vegetariska alternativ (!), gott kaffe och härliga pannkakor med grädde. Allt såklart i spa-anda i vita, mjuka, fluffiga morgonrockar och tofflor. Jag och Stoffe var trötta så medan de andra gjorde sin grej i pooler, jacuzzis och aroma-rum på låg vi i varsin solsäng och bra stirrade ut i total tystnad. Så typiskt oss. Vi är ganska lättroade och behöver egentligen inte mycket mer än att den andra finns i närheten så när vi kommer på något vi vill säga så hojtar vi, och annars kan vi sitta tysta och bara njuta. 
Vi hittade yogamattor den stora salen och övade lite huvudstående ihop som en kul grej. Och såklart sträckte ut kropparna lite på mattorna. Sen tog vi båten hem igen till vår stadsdel. 
En hel dag på spa och vi doppade inte ens tårna. Japp, helt sant. Men vi njöt. Vi njöt av varandra, av att ha tid tillsammans hela helgen, att ha våra vänner runt oss, att alla kunde göra vad de ville, att vi hade möjligheten att äta god mat och att vi alla är som vi är. Ingen prestige. Bara vänner. I en härlig, konstig, rolig och knäpp konstellation. Med massor av kärlek och respekt. 
Annons

En reaktion på ”En njutningens helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s