Iaktta tankarna

Jag är så trött. Har varit det sen efter den där influensan. Vad tusan hände?? Funderar på allt jag gjort men får det ändå inte att stämma. Så fort jag ätit frukost är jag så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Borsta tänderna och duscha framstår som dagens största uppgift. Kanske är det något i min medicin jag inte tål. Igen. Då kan det bli såhär tokigt. Måste fundera vidare på det och se vad jag ska göra…

Tänker också mycket på det här med närvaro just nu. Att koppla bort tankepladdret som bara stör. Tar plats. Vill styra. Intellektet kan förstöra för själen. Kväva den. Hindra mig från att leva i nuet och fastna i det förflutna och i framtiden. Bestämma sig för att döma stunden som bättre eller sämre än sen och då. Men det är inte sant. Så jag måste fortsätta öva mig på att iaktta mina tankar. Se att dom inte alls representerar en sanning. 

Det jobbar jag med just nu. 

Annons

2 reaktioner på ”Iaktta tankarna

 1. Vet du, jag upplever det precis som du. Hade en förkylning i oktober och sedan dess har jag inte ”återhämtat” mig riktigt (till det läget jag var innan förkylningen). Men jag är inte bara trött, har nästan ständigt en känsla av att jag håller på att bli sjuk, ibland lite ont i halsen, inbland lite influensaliknande värk i kroppen osv. Det vandrar liksom runt. Har tagit upp detta med min läkare men han tycker jag har så diffusa symtom så ”det finns inget att gå på”. Upplever det sååååå frustrerande att läkarna verkar ha så lite kunskap för att kunna hjälpa oss utbrända/utmattade ordentligt. Jag är på något sätt för frisk för att få hjälp men har ändå varit sjukskriven i över ett år (!!!!). Känner mig allt annat än frisk…
  Jag äter inga mediciner så för min del har det inte med det att göra.
  Hör det själva utmattningen till att förkylningar ligger o släpar så in i bängen länge?!
  Du får gärna hålla oss uppdaterade om du eller din läkare lyckas lista ut vad det kan vara.
  Kram kram

  Gillad av 1 person

  1. Under mitt första år som utmattad (alltså sjukskriven utmattad, sjuk var jag ju innan dess också) så var jag sjuk säkert en gång i månaden! Mitt immunförsvar var helt nere, kollapsat. Jag var förkyld, magsjuk om vartannat. Och jag klagade hos min läkare över detta och han förklarade att just immunförsvaret ÄR dåligt under utmattning. Man är supermottaglig mot alla sjukdomar. Och dessutom är återhämtningstiden extremt lång. En frisk person återhämtar sig från en förkylning på cirka två veckor, en utmattad har två månader!

   Så det är normalt och det tar tid… jag har dock ju blivit mycket bättre i min utmattning och tycker att min återhämtningstid efter den här influensan är lite väl lång. Samtidigt så smittade jag ner två vänner med samma flunsa och dom återhämtar sig också fortfarande. Så den var kanske kraftig just denna varianten.

   Jag tror inte det är mycket man kan göra mer än att vila och acceptera att kroppen har en lång sträcka för återhämtning. Det finns ju tyvärr inga mirakelkurer för läkning. Sova när man är trött och se till att få i sig mycket mat är nog det bästa. Jag kämpar på här hemma med båda 🙂

   Hoppas du piggnar på dig snart! Lyssna noga på kroppen ❤️ KRAM på dig!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s