Lilla Ebba 

Vi har alltså gått och blivit extraföräldrar till en liten hundvalp: minibullterriern Ebba. Det är vår grannes hund men eftersom hon har ett sånt där viktigt jobb, hålla koll på folk i samhället så regler följs och ingen blir skadad, så behövs det hjälp. Vår granne jobbar lixom både dagar och nätter och kvällar och helger; ett sånt jobb som kräver det. Så – vilken grej för oss! Vi blir extramatte och extrahusse till lilla Ebba. 

Vi har väntat och väntat på den här valpen. Först på att mamman skulle gå i löp, sen om hon blev dräktig, sen när hon var dräktig, hur många valpar skulle det bli, och sen när Ebba väl kom så var det tio låååånga veckor med bildbomber från uppfödaren och evigt förberedande för oss. Nu har vi lite att lära henne. Först typ att inte bajsa och kissa inne, sen att inte bitas, inte äta upp saker i hemmet, kunna gå i koppel, inte rusa fram till alla människor hon möter… Och kort och gott att vara en trevlig och väluppfostrad hund. För det är så vi vill ha henne. 

Jag har ju haft en hel del hundar men aldrig uppfostrat en valp på det här sättet (det ansvaret hade ju mina föräldrar) så nu har jag plöjt böcker om valpuppfostran och hundar överlag. Försökt att lära mig hur vi ska tänka. 

Detta blir en utmaning. Och väldigt mysigt såklart. Jag och Stoffe har varit inne på att skaffa en helt egen hund men kommit fram till att vi helt enkelt värderar vår frihet för mycket just nu. Vi reser ihop ca fyra-fem veckor per år och hoppas kunna fortsätta med det i alla fall tills vi blir fler i familjen, och jag spenderar ganska mycket tid på yogastudion och vill kunna göra det ett tag till. Stoffe reser utöver detta ca 70 dagar per år och jobbar också så pass mycket att vår hund hade blivit enbart mitt ansvar. Och det fungerar ju inte. 

Så, en hund som kan komma till oss och bara sova, hänga över dagen, kvällen eller hänga med på minisemester är ju perfekt. Vad är det man säger – it takes two to tango? Så blev det här. Vi hjälps åt helt enkelt! Och Ebba kommer att bli så ompysslad ❤

Annons

4 reaktioner på ”Lilla Ebba 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s