11 saker jag slutat med sen jag blev utbränd

 1. Att promenera och prata i telefon samtidigt
 2. Att laga mat och prata i telefon samtidigt
 3. … Att göra något överhuvudtaget och prata i telefon samtidigt!
 4. Att multitaska. Big NO NO! 
 5. Att ursäkta eller förminska mig själv för allt. Jag duger. Punkt.
 6. Att boka upp så många saker samma vecka/dag/timme/minut 
 7. Att låta egot styra vad jag ska göra. Egot bara förvirrar min kropps signaler så egot får helt enkelt snällt ställa sig på sidan. 
 8. Att bita ihop och tänka ”det går nog bra”. Nej, avbryt direkt istället.
 9. Att anpassa mig så förbannat mycket
 10. Att avfärda vila och återhämtning som något som jag tar när jag hinner.. Eh, nej?! 
 11. Att vara effektiv. Fy alltså… Hur tänkte jag??

Annons

8 reaktioner på ”11 saker jag slutat med sen jag blev utbränd

 1. Oj, bra påminnelse! Det där med att prata i telefon samtidigt som jag gör något annat lovade jag mig själv att sluta med, men nu har jag på nåt sätt lyckats börja med det igen. Utan att jag egentligen tänkt på det. Får börja påminna mig själv om det, Vill inte hålla på och göra allt samtidigt, blir ju ändå inget bra!

  Gillad av 1 person

  1. Nä eller hur! Hjärnan kan ju egentligen bara göra en sak samtidigt, det blir bara massa ställtid i huvudet. Men vissa dagar kan jag glömma av mig eller vara så uppe i varv att jag också pratar i telefon samtidigt som jag gör nåt annat. Men kommer på mig själv. Inte bra! Så jag försöker rätta mig själv då. Man gör sitt bästa ❤️

   Gilla

 2. Well done! Jobbar med vissa av de sakerna fortfarande, men överlag undviker jag multitasking eller att dubbelköra två saker samtidigt. En riktigt klar stund kan jag tex lyssna på musik medan jag viker tvätt eller lagar mat. Men det är inte ofta. Väljer hellre medvetet bort det dubbla!

  Bra lista och påminnelse!

  Gillad av 1 person

  1. Ja samma här. Vissa dagar glömmer jag av mig och ibland känner jag mig så pass bra att jag bara kör på lixom. MEN försöker ändå ha i åtanke att det aldrig är bra för hjärnan att göra flera saker samtidigt, ingen hjärna klarar ju egentligen det. Men man gör sitt bästa. Alla dagar går det inte.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s