Löpning efter utbrändhet

Som jag har nämnt ett par gånger innan så har jag börjat löpträna för att bygga styrka och kondition tillbaka. När jag började med löpningen för några månader sedan så körde jag på Johanna Kajsons tips (ungafrukajson.se) (som eventuellt kommer från Martina Haags bok??) (slut på parenteser) att starta med 12 minuter och sedan bygga på med 1 minut per gång. Sagt och gjort; så startade jag. Reglerna är enkla: du får springa huuuur sakta som helst men du får inte stanna. Om du stannar måste du springa om ”samma minut” nästa gång igen. 

För mig har detta sätt fungerat bra och nu är jag uppe i 28 minuter, nästa gång 29. Jag tänker mig att jag ska upp i kanske 40 minuter och stanna där ett tag medan jag fortsätter bygga styrka i yogan. Dessa är perfekta komplement för mig. 
Idag sprang jag alltså 28 minuter och denna gången var det inte ett härligt pass. Det kändes ungefär som att köra bil med handbromsen i; blytunga ben. Jag vet inte varför och jag har lärt mig att inte fundera så mycket på det utan vissa dagar är dagsformen helt enkelt inte pigg och alert. Innan jag gick ut låg jag och kollade på filmen ”The Secret Life of Bees” och åt Oreos ur paketet så när jag snörade på löparskorna och gick ut tänkte nog kroppen: ”Hallå! Vad gör du??!! Är du inte riktigt klok??!” Men jag tog mig igenom. 28 minuter. Yes! 
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s