Lite tankar en vardagskväll – jobbsökning efter sjukskrivning och känslovågorna

Glad alla hjärtans alla ni. Hoppas ni ser sarkasmen i mina ord… Stoffe är i Köpenhamn eller London eller nåt (han reser så mycket i jobbet så jag har sällan koll på vart han är, men vet att det nog var dessa två denna veckan) (*bra flickvän*) och min kväll såg ut såhär:

För så kan det ju också vara! Oavsett om man är gift, ihop, singel, inte ihop, poly, skild… ja så är det inget jäkla rosa skimmer över den här dagen. Inte varje år. Jag är ju rätt obrydd om sånt så jag äter gladeligen thai och kollar serie. Hoppas ni också gör det ni känner för idag ❤

Och i övrigt alltså. Livet. Så upp och ner. Har idag tackat nej till ett erbjudande om en tjänst för att magkänslan sa nej. Borde få stående ovationer för det typ. Men känner mig lite rädd för vem vet vad jag nu ska hitta på? Och samtidigt känner jag mig fri. För att jag vågade lita på magen och lyssna inåt och ta beslut efter det, och sånt gör att jag känner mig fri och modig och levande. Men just idag mest rädd, ledsen, ynklig, needy och ganska fri. Inte jättekul kombo men helt okej med tanke på sistnämnda.

Det är ju inte en dans på rosor det här med att hitta jobb efter en sjukskrivning. Många intervjuer blir det. Många nej. Många kanske. En del ja som jag får dålig känsla för och säger nej. En del glidningar när de vägrar betala ens en rimlig lön och jag blir sur över skamliga förslag. Och trött och sliten känner jag mig. Men ändå lite spänd på livet just nu. Allt är en enda röra och ändå känner jag mig nyfiken och hyfsat lugn, emellanåt i alla fall. Kanske kommer ett ja tillslut från både mig och dom.

Tänkte bara säga det egentligen i det här inlägget; att det inte är så enkelt. Men att det är helt okej ändå.

Annons

4 reaktioner på ”Lite tankar en vardagskväll – jobbsökning efter sjukskrivning och känslovågorna

 1. Nej, det är sanna mina ord inte lätt, det där livet. Men spännande! Jag tycker du är modig och smart som vågar lyssna inåt och inte ta första bästa jobb. Bra att du tror på dig själv och värderar dig och din hälsa. Så imponerande! Låt känsorna forsa runt, det är inte farligt. De kommer och de går, konsten är att hålla huvudet klart i alla fall. Lycka till! Förr eller senare hjttar du rätt jobb!
  Kram Sofia

  Gilla

 2. Vad modig du är och sann mot dig själv.
  ❤❤❤
  Du gjorde så rätt som lyssnade till magkänslan.
  Hade vi tränat oss mer i att känna tillit till oss själva hade en del av oss kanske inte blivit så sjuka.
  Jag gick emot min egen känsla så många år.
  Kan känna stor sorg över hur man kan göra så mot sig själv.
  Du gör helt rätt. Tvivla aldrig någonsin på det.
  Jag övar min förmåga till tacksamhet idag.
  Kunde gå en promenad med min hund idag efter en djup, plågsam krasch.
  Att känna värmen i solljuset och kunna ta djupa andetag utan ångest.Lycka för mig – en självklarhet för andra.
  Jag behöver ganska lite i mitt liv just nu för att känna lycka och känna hopp om ett friskt liv.
  Känner djup förundran över hur vi tar oss vidare ut utmattning, ångest och depression.Hur lite som behövs för att glädjen och hoppet ska återvända för en stund.
  ❤❤❤
  Var rädd om dig.
  Kram från
  Annica

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s