Hemma igen! 

Tack för era kommentarer och stöd. Jag läser alla direkt, har bara inte hunnit svara på ett tag. Men tack ❤️ 

Nu är vi hemma igen. Back in Hammarby Sjöstad. Resan har varit så fantastisk och vi har kunnat tanka på energi inför hösten. Välbehövligt. Sen är det alltid en utmaning att resa som utmattad, det är jag helt ärlig med, och allra tuffast har det varit inför, under och precis efter ett ”skifte” av något slag. Åka dit, vara på flygplatsen (panikattack nära!), komma till hotellet, lära känna nya stället. Ja allt som är förändringar och mycket intryck. Efter ett tag (oftast ett par dagar) lägger sig ångesten och oron och jag kan börja ladda på ny energi. Så var det i alla fall för mig och det har varit skönt att kunna se ett mönster i det. Så mycket enklare att förstå sig själv när mönstret blir tydligt. 

Nu har vi fått nog av extrem värme för ett tag; temperaturen var inte under 32 grader en enda dag på två veckor. Vi har badat för en hel sommar och ätit glass och goda bakverk för hela 2018. Så njutigt. 

Thassos var verkligen en liten ö och ganska ruffig bitvis. Det var tydligt att Grekland inte har råd att satsa på allmänna bekvämligheter såsom trottoarer och gatubelysning på ställen där turismen inte är lika etablerad. Vi vandrade runt på ganska stora landsvägar för att ta oss mellan byar och grusvägar för att ta oss upp och ner i bergen. På kvällarna blev det bäckmörkt och iPhone ficklampa kunde komma väl till pass. Inte en gatulämpa i sikte i Pachis eller Skala Rachoni. Totalt mörker. 

Men det mysiga är att man upplever Grekland så som grekerna själva ser sin ö. I varje by fanns oftast bara någon enstaka taverna, förutom Golden Beach som hade några fler, och där var det alltid mamman som stod i köket och sönerna som serverade. Och otroligt god mat! Riktigt bra vegetariskt utbud, som alltid i Grekland, och såklart väldigt färsk fisk för den som gillar sånt. Bara några timmar tidigare fiskas fisken lokalt och hämtas upp av restaurangerna. Och många ställen hade egen vedugn för pizza och bröd vilket gjord att vi smaskade i oss pizza som aldrig förr. Så goda. 

På Pashis stand så hade de ordnat stranden väldigt australiensiskt avslappnat och bohemiskt. Där vilade man inte bara i snygga solstolar utan också stora sittpuffar ala Fatboys och hängmattor. Tyger var upphängda mellan träden och balinesiska solsängar fanns för den som ville ta en tupplur. Väldigt härligt ställe. Här hängde vi rätt mycket den sista veckan. 

Men alltid skönt att komma hem. När man sätter nyckeln i låset till som dörr, kliver in, dricker vatten som smakar som det brukar, öppnar upp alla dörrar ut på balkongen och känner den svenska sommaren fläkta med svala brisar, så är det skönt att vara hemma. 

Annons

11 reaktioner på ”Hemma igen! 

   1. Tack snälla. När du hinner och orkar får du gärna svara men jag vet ju att du har haft mkt senaste tiden.

    Gilla

 1. Det där gamla uttrycket ”borta bra men hemma bäst” stämmer så bra! Har du ledigt ett tag till innan du börjar jobba igen? Kram

  Gilla

 2. Här är jag nu. Blev ett uppvaknande efter två deppiga, låga, meningslösa, utmattade, ligga i soffan hela tiden utan att hitta sömnen, kissa vad 5.e minut veckor. Kändes så fel när jag började arbetsträna på Blomsterbörsen, personalen där var supertrevliga men mådde inte bra där och inte hemma heller. Nu mår jag bättre än på flera år och kan själv inte fatta vad som hände. Jag har helt och hållet själv valt att JAG VILL tillbaka till mitt gamla jobb!! Helgalet men det känns helt rätt och självklart på något sätt. 💛

  http://guldgult.blogspot.se/2017/07/en-ovantat-vandning.html?m=1

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s