Signaler 

Hjärnan värker långt därinne. Kroppen skriker. Ibland tittar jag mig i spegeln och provar att le. Men leendet når aldrig till ögonen. Tom blick. Och jag funderar på hur det här ska gå egentligen. 

Inställda planer. Lär man sig någonsin? Varenda gång för jag en inre kamp med mig själv. Orkar jag verkligen inte? Kommer det göra mig sämre? Kommer jag kliva över tröskeln och få mer energi? Och ärligt talat vet jag nästan aldrig svaret. Varje gång är en chansning på att jag gör det rätta valet. Försöker lyssna på kroppen när signalerna är tillräckligt tydliga. Boka av. Försöker genomföra om jag tror att det ligger ett uns av uttråkning till grund för mina signaler. 

Idag bokade jag av. Genomförde kriget inom mig. Tog striden. Tänk att det aldrig blir enklare. Men ändå vet jag att jag måste. Kriga. Försöka göra det rätta. Sätta gränser utefter kroppens signaler. Hur ska jag annars vinna tillbaka kroppens tillit? 

Och idag var det ögonen som avgjorde saken. När gnistan är borta blir jag rädd och ledsen. Och då är gränsen mer än nådd. 

Annons

8 reaktioner på ”Signaler 

 1. Ja ögonen visar verkligen själens mående. Minns en gång när min dotter tittade skumt på mig och utbrast – Mamma varför ser du glad ut med munnen men ledsen i ögonen? Hon kan ha varit 5 år ca. Men glimten kommer igen. Det gör den alltid och den dagen, imorgon om en vecka eller en månad ska får du lova att lägga in en ny bild här. Jag hejar på dig.

  Gillad av 1 person

  1. SÅ kloka barn är alltså. De ser livet utan alla de filter vi vuxna skapar och föreställer oss. För ögonen visar så många känslor hos en människa, fantastiskt och så skrämmande. Tack fina du!! Det tar jag med mig idag ❤

   Gilla

 2. Dessa signaler, blir man klokare?! Min hjärna går i spinn av detta eviga analyserande! Samtidigt som man ju måste fundera på vad som ev gått fel – och vad som känns rätt förstås. Hmmm blev det för mkt med fotvandringen i alperna eller var det hårdrockskonserten som gjorde mig trött *ironisk*
  Brottas nu med huvudvärk & ont i nacken (igen). Har kommit fram till att jag har försökt vara uppe på benen mer. Det var lite för tidigt tydligen. In med mer medveten vila på schemat!

  Dina ögon gnistrar ju verkligen på dessa bilder! Har du tagit dig dit en gång kommer du att lyckas igen!
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Haha ja man önskar att det var alperna och konsert man stod och grubblande över 😂 Snarare är det ju ”blev det för mycket att laga mat OCH plocka ur diskmaskinen eller var det promenaden till Ica som gjorde det?”. Haha. Sååå spännande liv alltså 😝

   Ja mer medveten vila kanske? Det är ju också en tröskel man måste över och ibland är det så svårt att veta om man ska pusha vidare eller backa. Slår olika varje dag tycker jag.

   Åh men tack! Haha fast bilderna är från i måndags och jag tyckte mina ögon såg riktigt trötta ut. Satt och stirrade på min läkare i 60 sekunder och frågade ”MEN SER DU INTE???”. Men han såg inte det heller. Men man ser ju sånt själv lixom, att glittret plötsligt försvinner är skrämmande.

   Hoppas du är piggare imorgon och kanske en stund på yogamattan kan hjälpa. Har du testat terapeutic yoga bollar? Såna som trycker ut spänningar i nacke och gör så huvudvärken släpper? Kostar runt 200 och är SÅ bra vid ont i nacke och huvud!!! KRAM

   Gilla

   1. Haha verkligen spännande liv! Stort tack för ditt tips om ”bollarna”. Ska kollas upp! Brukar använda en kylkudde som smärtlindrare, dämpar ev inflammationer. Men jag testar gärna detta också. Jag har precis kommit hem från en återträff med min stresskurs-grupp. Har använt energi som jag inte hade. Supertrött! Men givande & trevligt. Nu, andas & vila.😊
    Kram 💜

    Gillad av 1 person

   2. Ja de heter Therapy Balls tror jag. Jag har två hemma och använder när nacken är stel och huvudet värker! Blev introducerad av min yogalärare för dessa små godingar ☺️🤗. KRAM

    Gilla

 3. Hej! Tack för din personliga berättelse!
  Du kanske skulle ha användning för min piano-musik?
  Många som hört mig pratar om att de upplever en stressreducerande effekt, att de blir lugna och fokuserade. Andra pratar om att musiken öppnar deras hjärtan. Musik för koncentrerat arbete, likväl som avslappning och meditation.
  På Spotify och I-tunes finns sju album med lite olika karaktär. Bara sök på ”Ragnhild Maria Mao”
  På Youtube finns t ex detta:

  Lycka till med ditt återhämtnings-arbete! Att du skriver här gör att ditt arbete betyder mycket för fler än bara dig själv. Det är värdefullt med dina erfarenheter.
  Mvh
  Ragnhild Maria Mao

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s