Städar hjärnan

De senaste dagarna slash veckorna slash månaderna har jag haft många saker som snurrat i huvudet. Det känns som att ju fler saker som händer runtomkring mig, desto svårare får jag att koppla ner hjärnan. Den bombarderas med intryck och minnen och aktiviteter som ska sorteras och allt mindre tid för bara tystnad. 

Fram till årsskiftet ungefär så var de enda datumen jag behövde hålla koll på mina datum och tider hos läkaren. Det var lixom det enda jag gjorde. Så i mitt huvud fanns bara nästa tid till läkaren och inget mer av direkt administrativ karaktär för hjärnan. Men de senaste månaderna i takt med att jag blir allt piggare så har också sakerna i huvudet blivit fler att hålla reda på. Fortfarande, snart två år efter min krasch, klarar jag absolut inte av att öppna min kalender i telefonen. Jag har ju gjort mig av med min gamla jobbmobil och köpt en egen, blank, tom, privat telefon. Men ändå kan jag inte öppna kalendern. Den är förknippad med så mycket ångest och stress i mitt huvud och bara tanken på hur kalendern såg ut när jag jobbade kan få det att susa mellan öronen på mig. Så, ingen telefonkalender för mig alltså utan jag har haft en miljon lappar som legat här hemma med datum för grejer jag ska komma ihåg och därtill har jag försökt komma ihåg saker i huvudet. Med en hjärntrött hjärna. Inte så smart. 

Tills jag kom på att en ju kan ha papperskalender. Jag hade glömt detta fantastiska påfund där en skriver ner saker som en själv väljer i fina färger, den plingar aldrig (Thank God!) och den är min, min, min och bara min. Ingen annan kan lägga in stressiga aktiviteter eller bokningar i min kalender. Bara jag. Åh! 

Say hello to my new friend – almanackan! Inget mer som ligger och skäpar i hjärnan eller stress över grejer jag tror att jag ska glömma. Nu står allt här. Ibland är det analoga bara för vackert alltså. 

Annons

4 reaktioner på ”Städar hjärnan

 1. Vilken jättefin kalender du köpt! Jag har också en papperskalender! Ibland (ganska ofta!) är det skönt att bara koppla bort sig från tekniken och skriva med papper och penna.

  Gillad av 1 person

  1. Åh har du? Hade lixom glömt att såna ens fanns… men blev glad när jag insåg att det nog är ett bra sätt för mig att slippa ha allt i huvudet (där ca 40 % ändå försvinner lixom). Perfekt just nu för oss ju!

   Gilla

 2. Fin kalender! Visst är det superbra att ha en helt vanlig kalender. En där du själv väljer vad som får stå med och som inte kräver din uppmärksamhet när du inte vill 🙂 Jag köpte en i januari. Den finaste jag kunde hitta med hopp om att få ett bättre år än förra året. Trots att jag är sjukskriven i år och med allt vad det inneburit tycker jag att 2016 är bättre än 2015 då jag var på väg i full fart mot den berömda väggen.

  Själv försöker jag undvika ”att göra listor” men behöver hjälp för att komma ihåg vad som ska hända och när det ska hända. Senaste månaderna har jag gjort en slags månadsöverblick med hjälp av ett vanligt kollegieblock. En rad för varje dag där stora saker får vara med så jag kan se hela månaden samtidigt. Väldigt skönt för mig som annars glömmer…ja allt :-p

  Hoppas den hjälper dig!

  Gillad av 1 person

  1. Ja vad roligt att du också använder det. Trodde typ jag var ensam på jorden. Stoffe skrattade lite åt mig när jag kom hem med den här 😉 Exakt, det med att-göra-listor undviker faktiskt jag också. Jag skriver bara ner handlingslistor, det är det enda. Men just att-göra tänker jag att det inte är så noga att komma ihåg allt lixom. Att det mer är en stress för mig? Det viktigaste som att typ dammsuga då och då eller sånt minns man ju eller kommer på nöt det verkligen behövs. Ibland skriver jag en lapp om det är ett samtal jag måste komma ihåg eller så men i övrigt kör jag mest på att go with the flow och tänker att det viktigaste löser sig 😊 Smart med blocket – i min kalender fanns en sån överblick så kanske ska skriva in det viktigaste där… KRAM

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s