Bra läkare i Stockholm vid utmattningssyndrom

Kan någon hjälpa med tips här? Fick kommentaren nedan av Linda i ett annat inlägg och eftersom jag själv gått privat utanför högkostnadsskydd så hoppas jag att någon annan kanske sitter på bra tips på läkare i Stockholm?

”Jag skulle också vilja veta vilken privat läkare du vänt dig till. Alla som har en bra privat läkare får gärna ge mig tips. Men det måste gå på frikort och högkostnadsskydd.

Kommunikationen med min läkare där jag går nu fungerar så dåligt att jag måste söka mig vidare, men det är ju en djungel här i Stockholms-området. Hur hittar man rätt?”

Jag har hört bra om Stressmottagningen, någon som har erfarenhet? Som sagt, alla tips mottages tacksamt! ❤

I övrigt dålig uppdatering här, är ledsen för det. Livet rullar på med nya jobbet, vi har köpt en ny lägenhet och sålt vår gamla. En trög marknad och 15 visningar hann vi med innan den såldes, en prövning utöver det vanliga vill jag lova! Men nu är den såld och snart tar vi över den nya lägenheten som ska renoveras och därav är det en hel del planer som smids här hemma och några besök hos köksleverantörer, badrumsinspirationsställen, golv, dörrar… ja. Sånt. Som är kul ett tag men sen tröttnar man (jag) och då är det tur att jag har en man som gillar att planera byggen. För efter köket ligger jag redan i soffan och googlar nytt matbord istället, mycket enklare att bestämma. Och roligare.

Nåja. Har inga bilder på nya lyan då vi köpte den innan den hann fotas men den ligger i Hammarby Sjöstad, det slutade med att vi valde den här stadsdelen ännu en gång alltså. På visningen gick jag rakt in och ställde mig mitt i vardagsrummet och blev så tagen av utsikten att jag aldrig ville lämna. Kunde inte slita mig. Sa till Stoffe direkt att om jag så ska sova på en madrass här ifall vi inte får råd med möbler så vill jag ha den. Den var gjord för oss. Den enda bilden jag har är utsikten från terassen som jag tog med mobilen en aprildag när vi hade byggjobbare på plats:

Inte så tråkigt att yoga där ute. Men men. En sak i taget. Ber om hjälp för Lindas räkning ovan och ska nu laga lite mat och kolla nån mysig serie med Stoffe som drar till Como imorgon. Bäst att ta vara på tiden ikväll ❤️

Annons

21 reaktioner på ”Bra läkare i Stockholm vid utmattningssyndrom

 1. Tack snälla du vad omtänksamt av dig att hjälpa mig på det här sättet ❤️.
  Det är hemskt att få en timme var tredje månad då man ska gå igenom hur man mår, vad som ska planeras framåt och sen ska det skrivas ett läkarintyg till FK på det. Blir missuppfattad varje gång och min läkare är superstressad.

  Grattis till nya lägenheten!

  Gilla

  1. Bra, då kan jag svara direkt till dig. Har försökt komma på tips, jobbar på vårdcentral och har lite koll men tyvärr inte tips om specifik läkare. Lite koll på bättre och sämre vårdcentraler men vill inte skriva här, beror ju på var du bor också. Alt om du vill maila. Men kom ihåg att man har rätt att byta läkare på sin vc eller lista sig på en annan vc. Finns betyg mm att hitta på bl.a. 1177. Kan vara stor skillnad på tillgängligheten bland annat. Har du utmattningssyndrom och vårdcentralen inte har kunnat hjälpa dig fullt ut så kan även ex stressmottagningen vara bra, jag tror inte bara man kan få träffa läkare men om det är aktuellt med rehabilitering så har de program för det och då kan deras läkare ibland/ofta ta över sjukskrivning också under tiden man går där. Är inte säker på om alla kräver remiss från läkare men bör framgå på deras hemsidor. Försöker länka till lista på alla i Sthlm. https://www.vardgivarguiden.se/globalassets/avtal-uppdrag/vardval-stockholm/mmr-2-rehabilitering-vid-langvarig-smarta-och-utmattningssyndrom/godkanda-vardgivare-mmr-2.pdf?IsDownload=true

   Vet inte om det var till någon hjälp men hoppas du hittar någon som kan hjälpa dig!

   Och Therese, skönt att lägenheten är såld nu, grattis! Sms:ar nån dag när jag är lite piggare 🙂

   Gilla

   1. Fina du! Tack för ditt utförliga svar!! Tack! Äntligen 😂 Du vet hur vi kämpade 💪 Ses nån dag snart – hoppas allt går bra för dig med nya tiden ❤️ Kram!

    Gilla

  2. Nej så ska det ju absolut inte vara! Såklart jag vill hjälpa! ❤️ Vi borde alla ha rätt till en bra läkare, läkningen behöver lugn och ro 🌱 Tack ❤️

   Gilla

 2. Tack ”S” för omtanke och dina tips. Har funderat på Stressmottagningen, men det kräver nog mer engagemang än vad jag har energi till nu.
  Jag vill inte skriva offentligt vart jag går, men Therese du får gärna förmedla min mail jag anger när jag kommenterar till ”S”. Eller tvärtom om det är ok för hen . 😊❤️ Tack

  Gilla

   1. Absolut, samma här 🙂 men för min del går det bra att du får min mail från Therese.

    Gilla

  1. Hej, snubblat in på denna sida och såg inlägget ovan. Jag har genomgått Stressmottagningens 6 månaders program och det var helt fantastiskt. Hela deras upplägg, personalen, stämning och omhändertagande både berörde mig djupt, hjäklte mig till insikter och gav mig faktiska verktyg att bearbeta och komma vidare. Rekommenderar varmt deras program. Jag begärde att min husläkare skrev en remiss dit – alla som söker sig dit blir inbjuden till ett introduktionsmöte och efter det blir man antingen inskriven i en av rehab grupperna (som jag blev och fick starta inom en månad!). Om de inte ser rehab gruppen som bästa lösningen för dig så hjälper de dig hitta/ söka andra lösningar. Det som är bra med stressmottagningen är att man kan ansöka dit själv, som privatperson utan remiss så om din relation till husläkaren inte är bra behöver du inte gå via hen. Du skriver att du är orolig att det kräver mkt engagemang att få komma till Stressmottagningen – så upplevde jag det INTE alls. Läs igenom ansökningsprocessen på deras hemsida och ge det ett försök – deras program fungerar verkligen.

   LYCKA TILL!!

   Gilla

 3. Hej! Det var längesen jag skrev en kommentar… Livet kom emellan som en brukar säga. Men jag hänger kvar och läser allt du skriver.
  Jag började ju jobba 25% i juni förra året, eller rättare sagt, försökte jobba, för det gick inte speciellt bra. I januari blev jag remitterad till Rehabakademin i Solna. Fick gå deras smärtprogram som varade i 13 veckor. De har även ett program för utmattade. Sett såhär i efterhand så var det inte så konstigt att jag kraschade, kronisk värk i många år vilket triggar samma system som vid stress. Är så tacksam för min tid på rehaben! Nu är jag starkare och har hopp om att det kommer bli bra.😊 (Det är snart två år sedan jag kraschade). Riktar min långa ”utläggning” till Linda oxå som ville ha tips.
  Stor kram & lycka till med nya lägenheten💛
  Anneli

  Gilla

  1. Fina du! SOM jag tänkt på dig!! Vad kul att höra hur det går! Ska du börja jobba igen nu eller vad händer framåt? Känner du dig mer redo nu? Så glad att du verkar ha fått så bra hjälp!! Tacksamt i denna sjukdom.. Stor varm kram från mig! ❤️

   Gilla

 4. Jag har gått på Rehabakademien i Solna strand, gick från sjukskriven och arbetslös till heltidsarbetande på nytt jobb där jag precis blev överrekryterad från konsult till fast anställd. Hade jag inte gått deras program hade det nog aldrig gått.

  Gilla

  1. Åh din kommentar gjorde att jag grät en skvätt en morgon, kände hur hoppet kom tillbaka. Det går alltså att fungera igen… fy fasen vad tufft det är i perioder. Men detta gav hopp ❤️ Tack!

   Gilla

 5. Tack till S, Therese och alla fina medmänniskor som skrivit här för att hjälpa och stötta mig. Jag har varit i en djup svacka efter hemskt bemötande från ny handläggare på FK och ett stressat misslyckat läkarbesök, så jag har inte kraft just nu att ta tag i någonting.
  Men det blir enligt era rekommendationer Stressmottagningen och ”S” jag mailar dig snart. Lite mer tid för återhämtning behövs innan jag kan tänka klart. 😊
  Kramar

  Gilla

  1. Fina du! Då är vi två 😭 Har fått ny handläggare på FK som kastar ut mig från en dag till en annan, tycker jag ska jobba heltid nu 👹 Har varit och är så sjukt stressad över detta. Paniken i kroppen hela tiden för hur allt ska lösa sig ekonomiskt och vad fasen jag ska göra nu. Ville bara säga det. Att vi är fler ❤️ Det gör mig så arg att jag gråter när jag skriver för att man i en utmattning ska behöva ens tänka på såna saker. Jag var påväg framåt men nu typ tio steg bakåt.

   Skickar all styrka och värme och hoppas allt löser sig tillslut. För oss alla. Stor kram ❤️👊

   Gilla

   1. Det är ju precis vad som händer. . . man tar tio steg bakåt för att en hemsk robotmänniska som helt saknar empati och njuter av att ägna sig åt maktutövande, berövar en den lilla trygghet man har i en redan så utsatt situation.
    Tänker att det jag (och du också) bör göra är att kräva att få byta handläggare, men det tar energi att ta itu med det och man vet ju inte heller om det kommer slå tillbaks ännu hårdare på en själv. . .
    Skickar styrka och värme tillbaks. Jag ber till Gud i såna här lägen. Att en god kraft i universum ska hjälpa mig på något sätt. ❤️🦋 Stor kram tillbaks

    Gilla

 6. Tänk om FK hade förmågan att tänka långsiktigt. . . Jag hade varit frisk för längesen om jag hade sluppit bli instoppad i en millimerstor box där de måste hugga av både armar och ben för att få in mig. De hade vunnit ekonomiskt på att inte tidspressa mig hela tiden och öka min stressnivå. 😩

  Gilla

 7. Hej igen! Ja nu har jag börjat jobba 25% igen, sen ett par veckor. Har (äntligen) mer ork och livsglädje också än förut. Det är en enormt härlig känsla! Men som sagt, det gäller ju att dosera energin så att den räcker hela veckan… Vi har fått jobba mkt med det på rehaben. Helt ovärderligt. Och i och med att en ingår i en grupp (på rehaben) så får man fint stöd av varandra.😊

  Det gör mig ont att höra att Fk gör som de gör mot dig – och andra. Tänk om de kunde förstå hur mkt de förstör!! Folk kämpar som tusan för att kunna ta små steg framåt, bara för att i nästa stund få höra att en visst kan jobba. Alltså, den stressen! 😱 Jag håller tummarna för att det reder ut sig till slut. Stooor kram❤

  Gilla

 8. Hej!
  Jag hoppas att allt är okej med dig. Tiden löser allt och du har varit och är fantastiskt duktig. ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s