I Love Her Perfect Imperfections

Inför årsskiftet förra året så önskade jag mig mer hundar i mitt liv. Det hade kommit till mig under 2015 att djur har en starkt läkande kraft för mitt sinne och vi övervägde länge att skaffa oss en egen hund. Efter mycket vridande och vändande så kom vi tillslut fram till att vi jättegärna vill ha en hund, i framtiden. För tyvärr passar det inte så bra sålänge jag inte vet hur min vardag ska se ut och Stoffe jobbar så pass mycket. Så istället kom hundar in i mitt liv från andra håll. En av dom är ju Esther. Min vitlockiga, kärlekfulla labradoodle. 

Igår hälsade jag på henne, hennes matte och deras nya familjemedlem, en brun labradoodlevalp, i Trosa. Vilken dag vi hade! Vi åt god mat hemma hos dom, var ute i skogen i två timmar, busade och gosade med hundarna och jag fick äntligen krama på Esther. Jag har inte sett henne på tre veckor så jag längtade ihjäl mig. Och hon verkade minst lika överlycklig och vek inte från min sida på hela dagen. Lilla tjejen. 

Och visst är det häftigt. Hur mycket man kan älska ett djur. Alldeles överväldigande mycket. Hon är världens gosigaste, mysigaste, lugnaste, tryggaste tjej. Esther. Men hon är också så envis, ibland nonchalant, har tusen divalater för sig… och allt det älskar jag med henne. Trots att jag ibland biter mig i tungan över hennes ignorans när vi är ute. För hon väger alltid upp det miljoner gånger när hon tittar på mig och visar att vi är superteamet. Att hon alltid kommer finnas där när jag behöver henne. 

Så igår kväll somnade jag med tårar som rann ner mot kudden. Av tacksamhet för att jag har henne i mitt liv. För kärleken som exploderar inom mig. För saknaden som sliter mitt hjärta i bitar när jag lämnar henne. 

4 reaktioner på ”I Love Her Perfect Imperfections

  1. Ja dessa underbara djur! Har själv två katter, 2 cornish rex. Lite av två hundkatter faktiskt. Dom har verkligen räddat mitt liv. ♡

    Undrar om du kan tipsa mej lite så en resa som vi ska göra 15-22 januari till teneriffa funkar så bra som möjligt för mej och mitt utmattningssyndrom. Har du något tips på bra öronproppar bla? Har du testat happy ears?

    Jag och min man ska åka med ett annat par och jag har förklarat för dom att det som dom ser som vila behöver jag återhämtning ifrån.
    Är jättenervös för att vara social med folk en hel vecka. Är typ van vid att socialisera nån gång i månaden…

    Tack för en bra blogg ♡

    @tiimiis

    Gillad av 1 person

    1. Ja djur alltså… har insett att jag kanske borde skaffa en hund ändå. Får se om det blir så 😉

      Åh vad kul att ni ska resa!! Och smart att åka med ett annat par, så slipper du känna dig ”tråkig” (inte för att du någonsin ska göra det men du vet vad jag menar… been there) för då kan din man hänga med de andra ut om du vill vila några dagar.

      Nej jag har bara helt vanliga rosa proppar från Apoteket, inte världsbäst direkt men helt okej. Har hört att det finns massor av bättre varianter.

      Jag har skrivit lite om resorna tidigare så du får gärna leta lite i arkivet men generellt skulle jag säga: oroa dig inte! Det tar bara alldeles för mycket energi i onödan. Ta varje timme som kommer för vad den är. Gör allt så enkelt som möjligt. Gör MAX en sak per dag alltså antingen ligga vid poolen eller gå ut och äta middag. Vila veckan innan resan, och dagen efter resan ner och även dagen innan hemresa… och sen när du kommer hem såklart. Satsa på att tänka att du bara ska tanka in massor av sol och energi. DET gör så himla gott för kroppen. Du bara tar dig ner och sen lägger du dig i en solstol och vilar en vecka. Typ så 🤗

      Och vi brukar alltid ta det extra lugnt första delen av veckan när jag ska ”vänja” mig vid nya miljön och känna in min energi. Då kanske vi knappt lämnar hotellet på 2-3 dagar utan bara solar och äter och vilar. OM det finns energi i andra halvan på veckan kanske vi gör någon liten utflykt eller visit i staden eller så. Alltså väääldigt lugnt och inte massor av upptäckter på en vecka.

      Älskade din formulering att det andra ser som vila behöver du återhämtning från. Tänkte på den så mycket igår. Bästa formuleringen på länge!! Klokt.

      Det kommer med största säkerhet gå toppen! Solen ger energi. Och när du kommer hem kanske du kommer bli suuuupertrött. Men så är det. Det går över.

      Fråga gärna om du vill veta något mer och uppdatera mig hur det gick! Håller alla tummar! KRAM

      Gilla

  2. Åhhh jag skulle så gärna vilja ha en hund! Är övertygad om att det är hälsosamt för själen att ha djur. Men tyvärr har vi både astma & allergier i vår familj. Så det får förbli en dröm…
    Vad härligt att du får låna lilla Esther & mysa med henne! Hon är så söt!
    Är du lite piggare nu? (Jag har också varit sjukt trött i både kropp & knopp).
    Kram 💜

    Gillad av 1 person

    1. Ja djur är såååå bra för själen. Just labradoodle är ju en allergivänlig hund men jag vet att vissa ändå kan reagera på hundens saliv och damm i pälsen, oavsett om det är allergihund eller inte. Men söt lockig allergihund är det iaf! 😉

      Nja sådär pigg faktiskt. Men satsade för at åka till Trosa och ikväll ska vi iväg… kul men nu laddar jag innan 😍 Hoppas du också får vila innan kvällen och att du får en härlig kväll!! Stor KRAM 💜💜💜

      Gilla

Lämna en kommentar